Karambit - Night

KC-NT

Nieuw product

Tijdelijke aanbieding

€ 22,49

€ 29,99

-25%

Op voorraad

- +

 
Meer informatie

The karambit was developed as part of the southeast Asian martial discipline of silat. It is most recognisable from the curved blade mimicking a tiger s claw. With a touch of official Fadecase design we give you the most favourable skins you can desire.

Each knife blade is diamond engraved with “C” logo to represent a quality emblem. The serial number displays a unique engraved number, this makes your knife completely unique from any other. A protective blade sheath and black collector box is also included.

Specs:

  • Handle material: ABS fiberglass
  • Blade material: 420 stainless steel
  • Name tag material: Stainless steel
  • Blade Length: 9 cm - 3,54 inches
  • Total knife length: 18.5 cm - 7.2 inches
  • Blade Finish: Titanium

This product is not intended for use by anyone under the age of 18 years old.

 
Wapenwet

Alle messen die door ons worden verkocht zijn in Nederland gewoon legaal.
Het bezit van een wapen van de lichtste categorie, is legaal voor burgers van 18 jaar en ouder. Het is verboden om met dit soort wapens over straat te lopen. Wat wel toegestaan wordt is het bijvoorbeeld ophangen van dergelijke wapens aan de muur.


Geen wapen, maar toch....

Daarom is in de wet een artikel opgenomen, waarin staat dat ook alle andere voorwerpen verboden kunnen worden waarvan, gelet op hun aard of de omstandigheden waaronder zij worden aangetroffen, kan worden aangenomen dat zij bestemd zijn om letsel aan personen toe te brengen of te dreigen. Dit betekent concreet dat bijvoorbeeld tijdens het uitgaan, het bezoek van een concert of een voetbalwedstrijd allerlei voorwerpen als wapen kunnen worden aangemerkt - en eventueel in beslag kunnen worden genomen. Dit kunnen dus ook een knuppel, schroevendraaier, bijl, zakmes of keukenmes zijn.

België
In België worden als verboden wapens beschouwd: spring- of valmessen met slot (ook knipmessen of stilleto’s genaamd), vlindermessen, en blanke wapens die uiterlijk gelijken op een ander voorwerp (vb. een mes verborgen in een gordel of een pen).

Pas in België erg op: sommige politieagenten leggen de wet ruim uit en menen dat alle messen met een slot verboden zijn, ook gewone vouwmessen met een slot zoals die van Opinel en de wat grotere Zwitserse zakmessen.

Voor meer informatie:


https://www.vraaghetdepolitie.nl/wapens/messen/is-een-karambit-verboden.html

https://www.justis.nl/producten/wwm/welke-soorten-wapens-zijn-verboden/

Top