Karambit Elite - Case Hardened

KA-CH

Nieuw product

€ 39,99

Op voorraad

- +

 
Meer informatie

Karambit Elite

The karambit Elite is the new generation of the in-game model. It is featured in the Elite Series collection developed by Fadecase. Improved handle texture, increased knife size, name tag and skins is one of many upgrades.

Each knife blade is diamond engraved with “C” logo to represent a quality emblem. The name tag displays a unique engraved serial number, this makes your knife completely unique from any other.


You can register your knife at Fadecase’s official site to receive special promotions and bonuses. A protective blade sheath and black golden collector box is also included.

Product specification
Handle material: ABS fiberglass
Blade material: 420 stainless steel
Name tag material: Stainless steel
Blade Length: 10.1cm - 4 inches
Total knife length: 21cm - 8,2 inches
Blade Finish: Mirror titanium

 
Wapenwet

Alle messen die door ons worden verkocht zijn in Nederland gewoon legaal.
Het bezit van een wapen van de lichtste categorie, is legaal voor burgers van 18 jaar en ouder. Het is verboden om met dit soort wapens over straat te lopen. Wat wel toegestaan wordt is het bijvoorbeeld ophangen van dergelijke wapens aan de muur.


Geen wapen, maar toch....

Daarom is in de wet een artikel opgenomen, waarin staat dat ook alle andere voorwerpen verboden kunnen worden waarvan, gelet op hun aard of de omstandigheden waaronder zij worden aangetroffen, kan worden aangenomen dat zij bestemd zijn om letsel aan personen toe te brengen of te dreigen. Dit betekent concreet dat bijvoorbeeld tijdens het uitgaan, het bezoek van een concert of een voetbalwedstrijd allerlei voorwerpen als wapen kunnen worden aangemerkt - en eventueel in beslag kunnen worden genomen. Dit kunnen dus ook een knuppel, schroevendraaier, bijl, zakmes of keukenmes zijn.

België
In België worden als verboden wapens beschouwd: spring- of valmessen met slot (ook knipmessen of stilleto’s genaamd), vlindermessen, en blanke wapens die uiterlijk gelijken op een ander voorwerp (vb. een mes verborgen in een gordel of een pen).

Pas in België erg op: sommige politieagenten leggen de wet ruim uit en menen dat alle messen met een slot verboden zijn, ook gewone vouwmessen met een slot zoals die van Opinel en de wat grotere Zwitserse zakmessen.

Voor meer informatie:


https://www.vraaghetdepolitie.nl/wapens/messen/is-een-karambit-verboden.html

https://www.justis.nl/producten/wwm/welke-soorten-wapens-zijn-verboden/

Top